2024.05.17.

Árpád közi játszótér megnyitása

Tisztelt Törökbálintiak!
Örömmel és büszkén adunk hírt, hogy a – zömében saját kivitelezésben – felújított Árpád közi játszóteret a mai nappal megnyitottuk.
A felújítás indításaként elbontottuk az eredeti, 720 m2 gumiburkolatot.
• Hogy növelni tudjuk a zöldfelületet, csak 430 m2-t burkoltunk vissza müfüvel, a játéktér csökkentése nélkül.
70-röl 250 m2-re növeltük a parkosított területet, amibe – a meglévö növények megtartása mellett – 5 db fát és 72 db cserjét ültettünk. A biztos megeredés és a gyors növekedés érdekében csepegtetös öntözö-rendszert telepítettünk.
Néhány megnyugtató tény az alkalmazott Royal Grass Play-On müfüröl:
• Az európai piacon egyedülálló módon megfelel az EN 71-3 számú, gyermekjátékokra vonatkozó szabványnak. Ez garantálja, hogy semmilyen káros anyagot nem tartalmaz, a gyerekek akár szájukba is vehetik, hasonlóan bármelyik gyermekjátékhoz.
• A pázsit hordozórétege újrahasznosított müfüböl készül, a teljes termék 100%-ban újrahasznosítható. A visszagyüjtés-újrahasznosítás már Magyarországon is megoldott.
• A müfü, a legtöbb kültéri burkolathoz hasonló nem élö anyag, biológiai aktivitása nincsen. Szemben azonban a térkövel, betonnal, ez egy víz- és légáteresztö anyag, így az alatta lévö talajt nem teszi tönkre, a fák közvetlen törzséig terítve sem árt azoknak.
• A kusza szálaknak köszönhetöen, saját magát tudja árnyékolni. Gumiörlemény helyett mosott folyami homokkal van feltöltve, így 20-30 %-kal kevésbé melegszik, mint a térkö, vagy a gumiburkolat.
• A vízáteresztö képessége 60 L/m2/perc, így a legnagyobb esö után is már fél óra alatt felszárad, újra használható, a gyerekek sem vizesek, sem sárosak nem lesznek.
A játszótér napi karbantartását az óvodai karbantartó kollégáink végzik, kérem segítsék munkájukat a terület tisztán tartásával és a játékok rendeltetésszerü használatával!
Jó szórakozást és biztonságos idötöltést kíván a Törökbálinti Városgondnokság!
 
arpad_koz_jatszoter_1.jpg arpad_koz_jatszoter_2.jpg arpad_koz_jatszoter_3.jpg

arpad_koz_jatszoter_7.jpg arpad_koz_jatszoter_8.jpg arpad_koz_jatszoter_4.jpg

arpad_koz_jatszoter_10.jpg
 
arpad_koz_jatszoter_6.jpg arpad_koz_jatszoter_9.jpg