2020.03.30.

KÖZEGÉSZSÉGÜGYI MEGELŐZŐ INTÉZKEDÉSEK

Kedves Törökbálintiak!

A Törökbálinti Városgondnokság 2015 óta április 11. környékén minden évben lebonyolította a Törökbálint Város Önkormányzata által meghirdetett veszélyeshulladék-gyüjtési akciónapot.

Az elmúlt alkalmaktól eltéröen ez évben a CoVid-19 járvány kapcsán országosan meghirdetett veszélyhelyzetre tekintettel, valamint a törökbálinti lakosok és a munkatársaink egészsége védelmében

A FÖLD NAPJA VESZÉLYESHULLADÉK-GYÜJTÉSI AKCIÓNAP ELMARAD!

Ugyanakkor mint 2012 óta mindig, továbbra is törvény biztosította lehetöségük van az elektronikus és egyéb hulladékok ingyenes leadására. A 2012. évi CLXXXV., ún. hulladéktörvény értelmében valamennyi, legalább 300 m2 -es üzlettel bíró cég az általa for­gal­mazottal azonos termékcsoportú hulladékot, göngyöleget a forgalmazás helyén, azaz a boltjában köteles ingyen átvenni a lakosságtól, függetlenül attól, hogy ott vásárolta-e vagy sem, kíván-e újat vásárolni-vagy sem, cserekészülékként kívánja leadni vagy sem.  A jelen helyzetben érdemesnek tartjuk az adott forgalmazóval elöre egyeztetni.

Mi a Törökbálinti Városgondnokságnál azonban azt javasoljuk, hogy a járványügyi intézkedések, korlátozások ideje alatt az otthonukban felgyülemlett ilyen típusú hulladékok elszállítását, leadását halasszák késöbbre, és lehetöleg MARADJANAK OTTHON!

Megértésüket megköszönve kérem, hogy összefogással, türelemmel és odafigyeléssel tegyünk közösen azért, hogy meggátoljuk a vírus terjedését!